PVC: lider na tržištu građevinske stolarije.

Suvremeno građevinarstvo mora pratiti moderne trendove i zahtjeve za smanjenom potrošnjom energenata, tako da je okrenuto izgradnji energetski efikasnih objekata, upotrebom novih štedljivih materijala, ali uz istovremeno ispunjavanje estetskih kriterija i ekonomske racionalnosti. To podrazumijeva ugradnju izolacije na fasadama, korištenje električnih uređaja koji manje troše ali i ugradnju novih i kvalitetnih prozora sa visokim energetskim učinkom. Od svih materijala najbolje se pokazao PVC.

PVC stolarija je svojim izuzetnim svojstvima, konkurentnom cijenom i jednostavnim održavanjem već duži niz godina pravi lider u odnosu na druge materijale od kojih se izrađuje stolarija.

Već sam PVC materijal ima visok izolacijski koeficijent, a profili se sastoje od više komora ispunjenih zrakom koji je dobar izolator. Stakla su u pravilu višeslojna, a između je plemeniti plin argon. Dakako, mogu se koristiti i specijalna ostakljenja ili ispune za posebne namjene.

Ono što PVC izdvaja od ostalih materijala je vrlo mala potrošnja toplinske energije za grijanje zimi i za hlađenje (klimatizaciju) ljeti. Otporna je na atmosferske utjecaje, ima dobru toplinsku i zvučnu izolaciju, dug vijek trajanja i jednostavno održavanje uz minimalne troškove.

Prozori
Ulazna vrata
Klizne stijene
Rolete
Grilje i škure
Sustavi profila